joi, 15 martie 2012

BENEFICIILE APEI ALCALINE

Beneficiile obtinute consumind apa alcalina

     O alimentatie sanatoasa este 80% alimente alcaline,  20 % alimente acide.
Mai multe informati despre pH - ul alimentelor http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm


    Apa alcalina - este incarcata negativ, contine OH-
    Apa alcalina - neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre organele excretoare.
   Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.
     Apa alcalina -  nu are valoare nutritionala sau de medicament dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.

     Probleme generale
   Aproape toti oamenii sufera, din cauza greselilor de alimentatie si a poluarii mediului, de prea multa aciditate in corp. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Din cauza arderilor deficitare, hrana se transforma in reziduuri acide, pe care corpul le elimina, in parte, prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si in tesuturi.
    Surplusul de grasime e unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor.
    O cura de slabire trebuie intotdeauna sa inceapa cu procesul de alcalinizare. Fara alcalinizare, fluidele corporale nu vor putea dizolva grasimea.
Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor facute de Sang Whang, autorul cartii "Inversarea procesului de imbatrinire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apa obisnuita (masuratoarea a fost făcuta cu apa de la robinet din Florida).

    Cind vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu ca utilizarea apei alcaline ne imbunatateşte sanatatea. Pentru a duce o viata lunga, mai intii trebuie sa eliminam deşeurile acide din corpul nostru.
    Singele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (singele are pH-ul intre 7,35-7,45). Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul face un compromis nedorit, prin care converteste reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide. Acestea din urma sunt stocate sub forma de grasime. Asadar, ingrasarea e rezultatul necesitatii de a se crea un mediu de stocare care sa dilueze aciditatea generala.
    Cauze care conduc la acidoza: alimentatie neadecvata, consum insuficient de apa, stres, sedentarism.
    Cateva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipatie, probleme digestive cum ar fi indigestia si balonarile, guta, dureri ale incheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, cresterea in greutate, slabirea sistemului imunitar.     
      Proprietati de hidratare
     Moleculele de H2O adera una la cealalta, formind ciorchini (clusteri) de molecule. In timp ce in apa obisnuita un ciorchine este format din 12-18 molecule, apa alcalina are ciorchini hexagonali, formati din doar 6 molecule. Aceasta structura mai mica patrunde in celule mult mai usor decit apa „normala” si  creste capacitatea de hidratare a apei de pina la sase ori, deoarece apa este absorbita, patrunde in celule si este utilizata de organism mult mai usor.
      Proprietati antioxidante
    Apa alcalina are doua calitati antioxidante – este incarcata negativ si contine ioni de OH- deci protejeaza celulele impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt molecule cu un numar impar de electroni, al caror electron liber tinde sa se lege de alt electron. Radicalii liberi atrag electroni din celulele tesuturilor inconjuratoare si, din aceasta cauza, structura peretilor celulari se distruge. Deteriorarea indusa celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuatia imbatrinirii.
Sursa numarul unu de radicali liberi este aerul pe care il respiram si apa pe care o bem.
ORP aer                + 300 pana la + 400
Apa robinet           +250 pana la + 400
Sifon                     + 400
Apa imbuteliata    +200
Apa alcalina          -200 pana la -350
Suc de portocale   -250


     Consumul de apa alcalina

    "Consumul apei alcaline va da energie. Apa alcalina proaspata poseda o abundenta de ioni hidroxil, care distrug radicalii liberi donindu-le cite un electron si lasind in urma lor doua molecule de oxigen stabilizate, oferind astfel corpului mai mult oxigen. Verificati nivelul de oxigen din sange inainte sa va apucati sa beti apa alcalina si apoi din nou dupa citeva saptamini de consum regulat si vedeti singuri diferenta. Energia derivata din oxigen e cea mai bună forma de energie pe care o poate avea o persoana pentru ca nu deriva dintr-o sursa artificiala cum ar fi zaharul, cafeina sau alti stimulenti chimici. Aceste substante produc un salt energetic artificial care pina la urma ne lasa epuizati odata ce s-au consumat.
        De exemplu, cind consumam prea mult zahar, pancreasul produce isulina pentru a contracara influxul brusc de zahar in exces. Ani de facut aceasta pot duce pina la urma la diabet."
 
   Tratament cu apa alcalina
  Tratamentul cu apa alcalina a fost considerat de succes de catre societatile medicale japoneze pentru urmatoarele boli: dureri de cap, artrita, afectiuni ale aparatului circulator, aritmii functionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli ale ficatului si rinichilor, stari de voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, boli de ochi, cancer la organele genitale, dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gitului.
- Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4 x 160 ml apa alcalina pH 8.5~9 (aproximativ o jumatate de litru in total). Apa  alcalin trebuie sa fie calda.
- Spalati-va pe dinti, dar nu mincati şi nu beti nimic 45 de minute.
- Dupa 45 de minute puteti bea şi minca normal.
- Dupa micul dejun, prinz sau cina, nu mincati şi nu beti nimic doua ore. 
- Persoanele in virsta sau bolnave, care nu pot bea patru pahare cu apa, pot incepe prin a bea apa mai putina şi sa creasca treptat cantitatea, pina la patru pahare pe zi. 
Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse. La inceputul tratamentului este posibil sa fie necesar sa urinati mai mult, pentru a elimina reziduurile acide.
NU SE IAU MEDICAMENTE CU APA ALCALINA le poate mari efectul, fiind absorbite mult mai repede.

        Stiati ca ? :

» Proportia de apa din organism variaza dupa virsta: de la peste 97 % la embrionul de 7 zile, scazind treptat la 80 % la nou-nascut, 60-65 % la adult si 50-55 % la virstnic.
» La personele obeze, procentul de apa din organism poate scadea  pina la 40 %
»  pH-ului pentru cateva fluide din organism:
    •    sange 7,35 – 7,45;
    •    sucuri pancreatice 7,5 – 7,8;
    •    saliva 6,4 – 7,5;
    •    transpiratie 4,5 – 4,8;
    •    urina 5,5 – 6,2;
    •    secretie biliara 7,5 – 8,8;
    •    sucuri gastrice din stomac 1,5 – 2,5.
Cand pH-ul sangelui ajunge la 6,95 intram in coma si putem muri.
» 70% din suprafaţa planetei este acoperită de apă.
» Numai 1% din apa planetei este proaspată şi poate fi folosită, deoarece:
    •    97 % este apa sarata
    •    2% este apa inghetata pe care o gasim in ghetari
»  Apa este mediul prin care sunt transportate substantele nutritive in tot organismul.
»  Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70%:
    •    sangele – 83%
    •    muschi – 75%
    •    creier – 83%
    •    plamani – 86%
    •    rinichi – 83%
    •    ochi – 95%
Sursa : www.apa-alcalina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu