marți, 31 ianuarie 2012

Plante si ierburi vindecatoare

Problema de tratare a unor afectiuni si a unor boli presupune in multe cazuri

o dieta formata din alimente vegetariene crude.  Medicamente pe care medicul dumneavoastră vi le prescrie de obicei contin atât de multe produse chimice, incat aceste medicamente traditionale sau asa-zise moderne nu se poate prevedea exact cum vor interacţiona cu corpul dvs., uneori putand fi chiar dăunătoare, spre deosebire de plantele medicinale (denumite popular ierburi vindecatoare), care sunt total si dovedit inofensive si bine tolerate de orice organism, vă sunt de mare ajutor in foarte multe cazuri.
Multe persoane au folosit deja aceste tratamente naturale si au subscris deja la acest nou stil de viaţă.

Multe persoane care tin diete alimentare au adăugat deja plante medicinale/ ierburi vindecatoae la mesele lor, în scopul de a păstra sănătatea si a o imbunătăti. Acest lucru nu ar trebui să aibă loc în nici un fel la recomandările unei persoane specialist licenţiat medical, introducerea de plante medicinale/ de vindecare in dietă/meniu asadar se poate face fara nici o problema avand convingerea ca aceasta poate sa va ajute sa deveniti sau sa va pastrati sanatosi intr-o forma de invidiat si chiar ne neconceput pentru unii mai sceptici.

O modalitate foarte bună de a adăuga ierburi vindecatoare la dieta dvs. este de a le adăuga la salatele crude. Nu numai ca vor textura bine cu componentele verdeturilor de masă, plantele medicinale/ierburile
vindecătoare pot fi folosite pentru a crea noi arome delicioase.

Ce plante medicinale/Ierburi vindecătoare puteti adauga la salată ?

Aici este o lista de plante medicinale
pe care le puteţi adăuga la o salata de cruditati
pentru a îmbunătăţi sănătatea dvs.:

Lucernă : amelioreaza simptomele de diabet si artrita, purifică sângele, şi acţionează ca un uşor stimulent. Lucerna, care contine     opt aminoacizi esentiali, de asemenea, actioneaza ca un diuretic şi poate reduce infecţiile din sistemul tractului urinar.

Busuioc : actioneaza ca un antiseptic, adjuvanrt fungicid, digestiv, şi antibacterian.

Arpagic : are proprietăţi antiseptice.

Coriandru: descris in Faptele Apostolilor ca un ajutor digestiv si diuretic. De asemenea, contribuie la  detoxifierea organismului prin eliminarea metalelor grele.

Mărar : amelioreaza simptomele de probleme gastro-intestinale.

Usturoi: are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, antifungice, antivirale, şi anti-parazitare.

Ghimbir : funcţioneaza ca un ajutor digestiv şi tonic.

Oregano : Oferă proprietăţi antimicrobiene şi antivirale.

Pătrunjel : descris in Faptele Apostolilor ca un diuretic si tonic.

Arugula : arugula constituie o planta de bază pentru salata de cruditati.

Rozmarin : funcţionează ca un antiseptic, antimicrobian, şi diuretic.

Cimbrul : are proprietati antiseptice si antimicrobiene.

Surplusul dvs. accelerat  de sănătate

Prin adăugarea acestor plante de vindecare la salate crude, aveţi posibilitatea de a ameliora sănătatea corpului consolidând în acelaşi timp diversitatea dietei d-vs. Ierburile au adesea arome puternice, astfel încât experimentati-le pentru a determina care se completează cel mai bine cu reţetele favorite de salata!

Plantele vindecatoare/medicinale pot fi folosite, dar asiguraţi-vă înainte că vă faceţi un pic de timp de studiere despre fiecare dintre cele pe care doriti să le adăugati la masa dvs.
Unele reţete de gătit care nu sunt conforme cu stilul de viaţă cu alimente crude recomanda consumarea lor înaintea meselor obisnuite .


Sursa : Enciclopedie botanica, Atlasul plantelor,
            Wikipedia.Un comentariu:

  1. Interesant si inedit, desi recunosc in imaginile postate cateva dintre plantele/verdeturile si mirodeniile uzuale cunoscute, era bine daca aveati afisata si denumirea lor.

    RăspundețiȘtergere