Tratament naturist cu Vitamina B17
Nu, nu este vorba de binecunoscutul bombardier american! Este
vorba despre o vitamină, mai puţin cunoscută, dar foarte controversată
în lumea medicală. După ani de cercetări, biochimistul dr. Ernest
Krebs a izolat, în 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 -
cunoscută şi sub numele de amigdalină (sau laetrile).
Se face din ce în ce mai auzită opinia conform căreia cancerul ar
fi o boală cauzată de o deficienţă nutriţională. Nu ar fi vorba despre
o bacterie, un virus sau o toxină misterioasă, ci pur şi simplu
despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta
sa: vitamina B17.
Sâmburii de caise - pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram
copii - sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În general,
seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă,
care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor dr. Krebs,
consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.
Amigdalina este alcătuită din două molecule de glucoză, o moleculă
de acid cianhidric (compus anti-neoplastic) şi o moleculă de
benzaldehidă (analgezic). Comercial, amigdalina (vitamina B17) se
prepară din sâmburii de caise.
Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în
injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei
săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.
Această metodă nu este acceptată de medicina "ortodoxă", care
reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17
de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei
ca vitamină este contestată.
Studiile sponsorizate de Institutul Naţional al Cancerului nu au
putut pune în evidenţă proprietăţile terapeutice ale amigdalinei
sintetizate din sâmburii de caisă în vindecarea cancerului. În plus,
au fost înregistrate cazuri de deces prin otrăvire cu cianură în urma
unor doze orale de amigdalină.
Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există
dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt
luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile
farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui
tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei
B17.
Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii
suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind
să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia,
Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania,
Elveţia etc. Costul unui asfel de tratament variază între 2000 şi
5000 USD pe săptămână...
vitamina-b17-amigdalina-un-leac-pentru-cancer-blocat-de-magnatii-din-industria-farmaceutica/
Până ce medicina modernă va proba eficienţa sau ineficienţa acestui tratament, un ... sâmbure de adevăr există.
Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul
antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea).
Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează
utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii.
Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile
terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni
(Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din
sâmburi de fructe, bogate în amigdalină în rândul acestora
neînregistrându-se nici un caz de cancer.
Nu ştim de partea cui este dreptatea, timpul şi cercetările ce vor
fi întreprinse vor lămuri această dispută. Poate că sursa naturală
(sâmburele) este mult mai bună decât compusul comercial.
Până atunci, sfatul nostru este să mâncaţi cât mai natural şi cât mai variat!
sursa:
http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml
"Deci, unde se gaseste in natura Vitamina B17?
Cele mai cunoscute produse ce contin aceasta vitamina sint urmatoarele:
Semintele si miezul din simburii de:
caise
mere
piersici
piersici cu coaja neteda
pere
prune
Cereale:
hrisca
ovaz
secara
orz
orez brun
Pastaioase:
fasole alba
mazare
Soiuri de varza:
broccoli
varza obisnuita
varza vinata/rosie
conopida
Alte produse:
spanac
migdale amare (simburi)
dovlecei
cartofi dulci
zmeură
coacaza neagra
struguri
ceapă rosie
vin rosu
vanata
Cea mai mare cantitate de Vitamina B17 se contine in simburii de
caise. In copilarie noi mincam miezul din simburii de caise, dar
alegeam copacii ce aveau simburii dulci si nu pe cei amarui. Vitamina
B17 se contine, insa, in simburii amarui. Parintii ne spuneau sa nu
mincam simburii amarui si, probabil, aveau partial dreptate, deoarece
la descompunerea Vitaminei B17 in corp se elimina acid cianhidric,
care in cantitati mari este toxic pentru organism. Se recomanda ca pe
zi sa nu se consume mai mult de 5 simburi amari de caise, distribuiti
uniform pe toata durata zilei .
Semintele de mere de asemenea contin multa Vitamina B17. Englezii
au un proverb “An apple a day keeps the doctor away” (Un mar pe zi te
tine departe de medic). Din perspectiva Vitaminei B17 acest proverb
este adevarat si te poate feri de cancer, daca o data cu marul maninci
si semintele, sau, cum se mai spune - ciocanul marului. Se recomanda
sa nu se manince numai semintele marului, ci marul impreuna cu
semintele. Astfel cantitatea de seminte este limitata la numarul de mere
pe care le poti minca.
Probabil ca o parte din cei care o sa citeasca acest articol nu o
sa se convinga de eficacitatea Vitaminei B17 in combaterea cancerului.
Parerea mea este ca produsele enumerate mai sus pot aduce numai
beneficii organismului, fara a lua in consideratie Vitamina B17. Iar
daca totusi Vitamina B17 poate combate cancerul, asa cum se promite,
atunci cu atit mai bine!!!"
sursa
http://www.invata-in.eu/lascom/2009/06/ ... amina-b17/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu